22 april 2007

Lycklig start på trafiksäkerhetsåret

Enligt DN idag (sön 22:a april), så ska antalet personer som lyckats dö i trafiken (dvs. av direkt orsak av bilar), ökat det senaste året. De förklarar detta på en fjärdedels sida och förtydligar med en kurva av antalet döda från 1985 till i år (2007). Men enligt den här kurvan har det snarare dött färre i trafiken sedan 1985. Det senaste året har dödsfallen ökat med några enskilda, men totalt har det snarare överlevt folk eller att det blivit färre av diverse bilkrasher, rattfylla och allmänn planetdödaraktivitet.

Alla som trillat av är inte direkt skyldiga för planetdödning, eftersom bilar tenderar att köra på cyklister, fotgångare, och allt vad de billösa brukar kallas. Inte nog med att plåtlådeåkarna dödar planet, de ska även direkt köra på personer utanför lådan också. Och för att inte tala om alla älgar, rådjur, katter, hundar, igelkottar, harar, kaniner, möss, etc.

Men förutom oskyldiga offer i trafken, så kan jag inte se varför det skulle vara dåligt med att planetdödare trillar av som direkt konsekvens av sin planetdödaraktivitet. De är ju direkt livsfarliga när de kör runt för alla utomstående, de spottar ut helt otroliga mängder överflödig koldioxid och diverse farliga partiklar. Dessutom kör de helt sjukt fort och det får logiska konsekvenser.

Enligt DN har i alla fall antalet dödsfall i trafiken sjunkit sedan 1985. Och detta trots ett ökat antal bilar i trafiken. Svaret i tidningen var att bilarna blivit säkrare. Suck! Hur som helst, snart kommer apokalypsen, och då kan de gömma sig hur mycket de vill sina "säkra" bilar.

Inga kommentarer: